Frågor och svar

Vad menas med naturligt ljus?

Jag fotograferar i naturligt ljus på naturliga platser. Det innebär att jag utnyttjar det befintliga ljus som finns på den plats som ni valt för fotograferingen. Det ger  porträtt med en naturlig look och framhäver känslan av ett fångat ögonblick.

Mest ljus är inte alltid bäst ljus! Vid fotograferingen kommer jag att visa er var det lämpligaste ljuset finns på den plats ni har valt och ge en rekommendation för vackrast bilder. Vid behov kan jag behöva hjälpa ljuset lite på traven, utan att använda blixt, med hjälp av t ex vita lakan och reflexskärm.

Studiobilder

I vissa lägen vill du ha en tidlös vit bakgrund, kanske för dina baby- eller syskonpoträtt eller din gravidmage? Och ibland vill du kanske ha en  stilren svart bakgrund, t ex till din profilbild eller ditt julkort. Dessutom är den ena halvan av året lite mindre generös med med just dagsljus och då kan porträtt med fördel fotograferas i studio.  Min studio är portabel. Det betyder att jag tar med den och sätter upp den där ni önskar.

Ja! Naturliga bilder tas med fördel i en miljö där ni känner er hemma/bekväma. Ni väljer! Sandlåda, slott, stuga, skog eller strand. Återigen, väl på plats kommer jag att visa er var det bästa ljuset (och den bästa förutsättningen för vackra bilder) finns på den plats ni har valt och därefter eventuellt hjälpa ljuset lite på traven, utan att använda blixt.

Jag utgår från Nyköping och åker till platser i Nyköping med ca 2 mils omnejd utan extra kostnad.

Vad menas med högupplöst digital bild?

Bilderna är i ursprunglig storlek 4000×6000 (2:3) och har filformatet jpg och är ungefär 10-12 MB stora.  I de fall jag beskär bilder för en vackrare komposition blir de förstås mindre men den är fortfarande tillräckligt stor för att  framkallas/förstoras

Hur levereras bilderna ?

När urvalet är klart får du en länk till ett bildbibliotek där du kan ladda ner bilderna i högupplöst digitalt format. Om du hellre vill ha bilderna på cd-skiva eller usb tillkommer en kostnad på 50kr

Kan jag betala med swish?

Ja, det kan du! Upp till 10 000kr annars går det bra att betala med internetbank (direktöverföring) och mot faktura i nödvändiga fall.

Kan jag framkalla och förstora bilderna

Du är fri att framkalla och förstora bilderna som du vill. Bilder som är tagna i formatet 4000×6000 (2:3) gör sig bäst i framkallningsformaten 10×15, 20×30 och andra format i som har bildförhållande 2:3. Meddela mig i förväg om ni har för avsikt att framkalla/förstora i 18×24 eller 30×40 så kan ni få rätt format från början. I mån av tid hjälper jag er även med andra format.

Kan jag få svartvita bilder istället?

Självklart får du det, du meddelar vid urvalet vilka bilder du vill ha i svartvitt så redigerar jag om dessa. Eftersom bilderna behöver redigeras för att anpassas till svartvitt lägger jag upp dessa först vid förfrågan.

Kan jag göra efterbeställningar?

Bilderna finns kvar hos mig i minst 6 månader efter fotograferingstillfälle. Därefter är det i mån av plats. Vid efterbeställningar betalar du 150kr/pris-per-bild oavsett vilket paketpris/rabatt du hade vid första leveransen.

 

Så till det finstilta…

Får jag publicera bilderna?

Bilderna

  • är dina att användas fritt för privat bruk
  • kan framkallas obegränsat antal gånger
  • mailas, delas och spridas fritt till vänner och bekanta

Om du vill publicera bilder i sociala medier typ Facebook och Instagram

  • ska fotograf taggas i bild (eller anges i kommentar om inte taggning är möjlig)
  • ska bilderna publiceras i sitt ursprungsskick, alltså inte beskäras, redigeras (gäller även filter)

Du får inte

  • säljas eller använda bilderna i kommersiellt syfte (om det inte skrivits ett avtal för det)
  • utge dig själv som fotograf
  • redigera och därefter publicera bilderna

 

Är Photos By Sara ett företag?

Ja! Photos By Sara är en enskild firma, momsregistrerad och innehar f-skattsedel. Alla priser i prislistan är inklusive moms.