”Hemmahos”fotografering med studio

”Hemmahos”fotografering med studio

FB_IMG_1449219368902

Foto: Jan-Åke Örtlund

Ibland räcker inte ljuset till, eller du kanske vill ha klassiska stilrena bilder med vit eller svart bakgrund.

I dessa fall tar jag med mig min bärbara studio hem till dig.

Den kan sättas upp nästan var som helst förutsatt att det finns en fri yta på 3×3 meter och tillgång till ett vägguttag inom två meter. Studion tar ca 10 minuter att sätta upp och en kvart att plocka ner (lite längre tid att plocka ner för att lamporna ska kallna).

Studion består av en uppfällbar vändbar vägg som 2,15m x1,80m. Till den sätter jag upp 2-4 lampor/blixtar som jag i sin tur fäster stora skärmar på s k softboxar (se bild). Och om man vill kan man använda ett medföljande vitt golv för att få den där riktiga studiokänslan.

 

Använda rekvisita

20160108_111959

Foto: Sara Eriksson

Bebisar och barn på fårskinn är tidlöst och slutar aldrig att vara en underbar kombination. Men att använda annan rekvisita kan verkligen lyfta bilden.

Kanske vill du ha ett minne, en kär ägodel, leksak, möbel eller liknande med. Det går alldeles utmärkt! Tänk då bara att rekvisitan inte bör vara större än att den ryms i bilden

_EME2966nbw

Photos by Sara

 

Lånar du ut rekvisita?

Ja, det gör jag. I mån av plats (och lite bärhjälp) tar jag gärna med fårskinn, korg, kopparkittel, bönsäck (saccosäck), filtar osv. Fårskinn och filtar använder jag helst i djurfria hem.

Du får väldigt gärna komma med egna idéer på utformning av studio och typer av bilder. Om du meddelar mig lite i förväg hur du vill ha det så får jag en chans att läsa på och chanserna ökar att det blir som du tänkt dig.

Fler bilder från studion kan du se här